Talkookalenteri 2023

Talkookalenteri vuodelle 2023 julkaistaan kesä-heinäkuun vaihteessa. Vantaanjoen, Karjaanjoen ja Uskelanjoen vesistöjen jatkuvasta talkoomahdollisuudesta voit tiedustella Olli Toivoselta, 050 330 7739. Länsi-Uudenmaan mereen laskevien jokien talkoilumahdollisuuksista tiedustelut Eljas Rahikaiselle, 040 840 8672.

Alla talkookalenteri vuodelle 2022. Vuoden 2023 talkooaikataulut Helsingin purojen osalta tullevat olemaan hyvin yhtenevät vuoden 2022 aikataulujen kanssa.

Kaikille avointen puro- ja jokikunnostusten talkookalenteri vuodelle 2022 alla. Virho toimittaa tarvittavat työkalut talkoihin. Talkoolaisille tarjotaan talkooeväät ja juotavaa valtaosassa talkoita. Pukeutuminen säänmukaisella vaatetuksella. Vaatteet vähintään pölyyntyvät työssä, joten ei kannata valita parhaimpia ulkoiluvaatteita. Saappaat, vaelluskengät, kahluukengät tai kahluuhousut ovat parhaimmat jalkineet. Talkoissa voi työskennellä kevyemmin tai valita suorittaa päivän raskaan harjoituksen.

Virhon EU:n LEADER-rahoitusohjelman rahoittamissa hankkeissa on mahdollisuus tehdä virtavesikunnostustyötä talkoilla hankkeiden eri kohteilla. Jatkuva talkoomahdollisuus on Karjaanjoen ja Vantaanjoen kunnostuskohteilla lokakuuhun asti sen mukaan missä kohteessa kunnostukset ovat käynnissä. Aikataulu- ja muita tietoja saa hankevastaava Olli Toivoselta, puh. 050 330 7739, sposti ollitoivonen9(at)hotmail.com

Länsi-Uudellamaalla Inkoon, Siuntion tai Kirkkonummen talkoista kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä Eljas Rahikaiseen, 040 840 8672, sposti eljas.rahikainen(at)virho.fi.

Virtavesien hoitoyhdistys Virho ry, Länsi-Uudenmaan vesi ja ympäristö ry (LUVY) ja WWF järjestävät Pusulan Töllin myllyllä koskikunnostustapahtuman keskiviikkona 10.8. siellä rinnakkain vietettävän kulttuuritapahtuman (tanssinäytökset) kanssa.

Koskikunnostuksessa tehdään kaloille kutupaikkoja ja niiden poikasille suojapaikkoja. Lisäksi paikalla järjestetään näytösluonteisesti sähkökoekalastus sekä pohjaeläintutkimus, joista saatava tieto käytetään hyödyksi kosken elvyttämisessä.

Paikalla ovat WWF:n, LUVY:n ja Virhon asiantuntijat kertomassa jokiluonnosta, kalakannoista, ravuista ja muista virtaaveen veteen liittyvistä asioista.

Halutessasi voit osallistua koskikunnostukseen talkoopohjalta klo 11 alkaen, tai tulla mukaan myöhemmin. Työvaatteiksi tarvitset saappaat ja käsivoimin tehtävään työhön soveltuvat vaatteet (erityisesti hanskat suositeltavia). Toki siis voi myös vain katsella koskikunnosta. Kunnostuksessa pidetään tauko kulttuuritapahtuman aikana klo 15-16 ja jatketaan kunnostusta vielä n. klo 16-17 ajaksi. Tämän jälkeen iltaa kohti on vielä toinen tanssinäytös. Omat eväät mukaan.

Talkooilmoittautumiset: markus.penttinen10(at)gmail.com

Eestinkylänjoella Kirkkonummen Jerikonmäellä talkoot järjestetään torstaina 11.8. klo 18-21 ja lauantaina 13.8. klo 9-13. Talkooruoan loihtivat ukrainalaiset. Lisätiedot ja ilmoittautumiset Eljas Rahikainen, eljas.rahikainen(at)virho.fi, 040 840 8672.

Mellunkylänpurolla talkoot järjestetään yhteistyössä Suomenlahden Uistelijat r.y.:n ja Sparta Consulting Oy:n kanssa lauantaina 27.8. klo 9-16. Talkoot järjestetään Untamalantien kohdalla. Lisätiedot ja ilmoittautumiset: joonas.waris(at)suomenlahdenuistelijat.fi, christina.keronen(at)spartaconsulting.fi ja jouni.simola(at)virho.fi

Haaganpuron talkoot järjestetään lauantaina 17.9. päivä klo 10 alkaen. Tarkempi talkoopaikka purolla ja kunnostussuunnitelma ilmoitetaan Haaganpuro.fi-sivustolla loppukesästä. Yhteyshenkilö ja ilmoittautumiset Atte Sjövall, atte.sjovall(at)helsinki.fi, 044 5761393

Mätäjoen alaosissa talkoillaan lauantaina 24.9. ja sunnuntaina 25.9 Mätäjoen yläosissa. Iltatalkoita pyritään järjestämään saman viikon arki-iltoina joen alaosissa. Helsingin perhokalastajat ry vastaa alaosan talkoista. Ilmoittautumiset ja lisätiedot joen alaosassa, Pekka Lindblad, 050 556 7214, sposti. pekka.lindblad(at)kolumbus.fi ja yläosassa Mikael Manninen, mikael.manninen(at)gmail.com